Informatie

Openbare Daltonschool Honselersdijk - Poeldijk is sinds mei 2007 een gecertificeerde daltonschool. Op een daltonschool leren de kinderen behalve rekenen, taal, aardrijkskunde en geschiedenis, ook de sociale vaardigheden die de huidige maatschappij vraagt. We willen de kinderen leren zelf keuzes te maken, verantwoordelijk te zijn voor hun handelen en met elkaar samen te werken. We willen ze daar ook op aanspreken.


Als je onze scholen binnenloopt zijn het geen stille scholen, maar er heerst een prettige werksfeer. Leerlingen doen hun werk niet alleen in de klas, maar ook in een stiltelokaal, de fluistergang of op stilteplekken in de hal. De kinderen van één groep zijn niet altijd op hetzelfde moment met hetzelfde werk bezig. Zo maken we optimaal gebruik van de ruimten en middelen.


Een daltonschool is nooit af. De certificering betekent een eerste stap in een ontwikkeling die altijd doorgaat. De maatschappij verandert en de school dient mee te veranderen. Er blijven natuurlijk ook dingen hetzelfde. Kinderen leren nog steeds rekenen, zoals de tafels, maar ook met een rekenmachine werken. Bij taal besteden wij veel aandacht aan spelling en grammatica.

Meer informatie over Daltononderwijs en hoe wij dit vorm geven is te vinden onder het het Tabblad "Daltononderwijs" op deze pagina.